Login
+Follow
Login

Fem Tips (2)

By allt om friluftsliv on 2015.05.04 In Övrigt

1. Du vet det luddet som finns i torktumlaren? Här kommer äntligen ett användningsområde för just luddet i torktummlaren. Det är perfekt att tända eld med. Fungerar super med ett tändstål. Tova bara upp luddet och sedan är det bara att sätta igång att elda.

2. Här kommer ett roligt tips om man inte vill ha sovsäcken blöt. Stoppa ner en plastpåsen i sovsäckpåsen. Knöggla sedan ner sovsäcken. Knyt plastpåsen och  ta-da, en vattentålig sovsäck. Annars kan man trä en plastpåsen på sovsäcken när den är nerpackad eller knöla ner sovsäcken i en vattentät packpåse.

3. Om du fryser kissa i en flaska. Ja, det låter kanske lite konstigt men det är väldigt användbart. Lägg en flaska med antingen varmvatten eller kiss i sovsäcken. Man kan även ha den varma flaskan under jackan. Den flaskan kommer att hålla dig varm resten av natten. Men kom ihåg att stänga flaskan ordentligt, annars får du kanske inte världens mysigaste natt.

4. Ett ord, plastpåse. Funkar till allting. Förvara prylar vattentätt, ha som en vattenbehållare, använda som tallrik. Ja, det finns mängder men saker som man kan göra med en simpel plastpåsen.

5. Har du gått vilse och behöver ta ut ett vädersträck? Här kommer ett tips på hur du kan göra en provisorisk kompass. Du behöver en synål, magnet eller en bit silke/nylon, papper eller ett löv och något att ha vatten i. Börja med att stryka nålen mot en magnet eller en bit silke/nylon. Komihåg att stryka från samma håll. Till exempel från höger till vänster om och om igen. Lägg en bit papper eller något som flyter i en vattenfylld behållare. Lägg nålen på pappret. Nu kommer nålen att peka rakt mot ett håll. På så sätt har man tagit reda på norr och söder. Sedan kan man kolla runt för att avgöra vad som kan vara norr eller söder. Mer om hur man tar ut väderstreck kommer i ett annat inlägg.

Skärmavbild 2015-04-27 kl. 20.04.03

0 Responses to "Fem Tips (2)"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login