Login
+Follow
Login

Hej hopp i blåbärsskogen!

By allt om friluftsliv on 2015.05.07 In Övrigt

fhkjg

Hej hopp i blåbärsskogen! Här kommer ett kort inlägg om blåbär. Nej, tyvärr är inte denna underbara bild från i år. Men förra året blev det en vandring i blåbärsriset. Den dagen slutade med blåbär och mjölk. Bland det godaste som finns om du frågar mig! Att äta blåbär som man plockat själv är lite extra kul också. Man går inte bara in på ICA och kommer ute med en påse blåbär. Det är även mycket godare med vilda blåbär än köpta. Självplockade och vilda blåbär är helt enkelt något extra.

Blåbär är även som naturens vitaminpiller. De är proppfulla med antioxidanter. C-, E-, B6-vitamin finns i blåbär. Även mineralerna kalcium, magnesium, kalium och fosfor. Blåbär är även väldigt bra för magen. Traditionellt sätt har man använt blåbärsoppa vid  t.ex magsjuka. Om du brukar ha magproblem så testa att torka blåbärsblad. Plocka helst bladen på försommaren. Tillsätt sedan kokande vatten, och vipps – nu har du blåbärste. Perfekt för olika magbesvär. Blåbär är gott, nyttigt och vanligt i de svenska skogarna, het klart ett kanon-bär.

 

0 Responses to "Hej hopp i blåbärsskogen!"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login