Login
+Follow
Login

Fjällräven Vidda Pro

By allt om friluftsliv on 2015.05.10 In Utrustning

Skärmavbild 2015-04-27 kl. 19.45.23

Slitstarka och perfekta när det gäller friluftsliv. Ja, det är mina Vidda Pro byxor från Fjällräven som jag syftar på. De är helt klart bland de bästa byxor jag någonsin lagt mina händer på. Här kommer 5 anledningar till att välja just denna byxa:

1. Praktiskt med fickor: En av anledningarna till att jag föll för just denna byxa var alla fickor. Det finns sex stycken fickor. Så det finns helt klart en massa plats för att stoppa ner prylar som man ska bära med sig. Fickorna kan expandera så man får plats med det mesta. De är även väldigt bra placerade så man kommer åt det man har i fickorna. Det finns två stycken ”vanliga” handfickor och en benficka på det högra benet med en liten mobilficka i. Det finns även tre stycken på det andra benet. En mindre och en större ficka och en ficka som är avsedd för att ha yxan i, som även fungerar lika bra till annat.

2. Miljövän: Förutom alla smarta detaljer är byxorna även klimatsmarta. Eftersom att byxorna i princip nästan är skottsäkra kommer dom att hålla länge. Det är ett plagg som kommer att vara med på otaliga äventyr och en vän att dela minnen med. Ingen slit och slängkultur här inte. Fjällräven jobbar även för en hållbar framtid. De har som mål att minska sina koldioxidutsläpp med 25 procent fram till år 2020.

3. Materialval: Byxorna är sydda i G-1000. Det är Fjällrävens eget material som består utav 65% polyester och 35%bomull. Denna sammansättningen av de två materialen ger tyget både slitstyrka och bra andningsförmåga. En liten trevlig detalj är att man kan anpassa byxorna för olika aktiviteter. Med Fjällrävens Greenland Wax som är gjort av paraffin och bivax kan man vaxa in byxorna när man ska till lite blötare förhållanden. Byxorna bli på så sätt mer vattenresistenta. Väljer man att inte vaxa in byxorna kommer de andas mer. Perfekt under varmare förhållanden.Skärmavbild 2015-04-27 kl. 19.47.58

4. Detaljer: Det finns mängder med detaljer. Till exempel är det dubbelt tyg vid knä och bakpartiet. Det finns justering vid bensluten med ett elastiskt band. Justerar gör du med två knappar.  Det finns även små metallhakar som man kan sätta fast i skosnöret. Det gör så att byxorna inte glider upp av misstag när man går i snö. Vid knäna kan man sätta i knäskydd om så skulle önskas. Det finns dubbla sömmar på de ställen som behövs.

Skärmavbild 2015-04-27 kl. 20.21.43

5. En byxa för alla:  Tio olika färger och två olika versioner, en kort och en längre, gör så att det finns en byxa som passar just dig – både färg och storleksmässigt. Om det är så att du skulle vilja ha byxan i rålängds så finns även det. Men då heter byxan Barents Pro. Ja, jag kan inte komma på någonting ont om denna byxa. Enligt min åsikt är de perfekta. Allt som behövs i en friluftsbyxa finns.

Skärmavbild 2015-04-27 kl. 20.27.29

0 Responses to "Fjällräven Vidda Pro"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login