Login
+Follow
Login

Bastuflotten

By allt om friluftsliv on 2015.06.07 In Äventyr

Skärmavbild 2015-06-07 kl. 17.21.52

 

Klockan var sju och kvällssolen strålar lyste upp stigen framför oss. Jag och två vänner hade bestämt oss för att nu minsann var det dax för lite vandring. Vi följde den lilla skogsstigen i säkert en timme innan vi kom fram till lägerplatsen. Magen kurrade och bad om att få lite mat. Men innan magen fick som den ville fick det bli ett kvällsdopp. Iskallt och friskt. Vi kollade igenom vad vi hade för mat i ryggsäckarna. Potatis, morötter, lite ostar och champinjoner. Så det fick bli en lite annorlunda variant av pyttipanna. Magen var mätt och glad och skenet från elden lyste upp träden runtomkring. Senare samma kväll kom några vandrare från Tyskland på besök söm bjöd oss på en liten ”eldshow”.

Skärmavbild 2015-06-07 kl. 17.36.33

Skärmavbild 2015-06-07 kl. 17.36.48

 

Havregrynsgröt med kanel och socker fick bli dagens frukost. Mums! Vi satte oss ner för att studera kartan och hitta en lämplig vandringsrutt. Ryggsäckarna packade, magen full med gröt, dagens rutt fixad och ett glatt humör. Nu var det bara att börja vandra. När vi vandrat runt två mil kom vi till en sjö där vi skulle basta senare samma kväll. Vi satte oss på en brygga och lagade mat. Solen sken och vädret var underbart.

Skärmavbild 2015-06-07 kl. 17.47.09 kopia

 

Vi rodde ut mot bastuflotten med den lilla ekan. Elden i bastuaggregatet blev större och större. Det är väldigt mysigt att bara sitta i värmen efter en hård dags slit. Att bara sitta och guppa runt i vågornas rytm. Ett perfekt sätt att fira nationaldagen på.

Skärmavbild 2015-06-07 kl. 17.47.28

 

Skärmavbild 2015-06-07 kl. 17.47.40

0 Responses to "Bastuflotten"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login