Login
+Follow
Login

24 miljoner kronor till svenska fjällen

By allt om friluftsliv on 2015.06.27 In Övrigt

Här kommer en rolig nyhet för alla fjällrävar. Regeringen har beslutat att nära 24 miljoner kronor ska gå till upprustning av den svenska fjällvärlden. Pengarna ska gå till att ersätta vindskydd och rusta upp broar och spänger. Men det behövs mer pengar. Enligt Naturvårdsverkets rapport behövs det uppemot 100 miljoner kronor för  att restaurera vandringslederna. Men det är helt klart ett stort kliv i rätt riktning.

 

Hit går pengarna:

•Jämtlands län drygt 5 miljoner kronor

•Västerbottens län 7 miljoner kronor

•Norrbottens län 8 miljoner

•Laponias nationalpark drygt 2 miljoner kronor

 

För mer information klicka här

0 Responses to "24 miljoner kronor till svenska fjällen"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login