Login
+Follow
Login

All mat ska va´ gourmetmat!

By allt om friluftsliv on 2015.07.03 In Övrigt

Skärmavbild 2015-05-22 kl. 10.14.35

Maten är en av höjdpunkterna på en lyckad tur enligt mig. Jag älskar att äta gott. Man samlar hela gänget och riktar sina blickar mot den sprakande elden medan man avnjuter dagens måltid. Men det är inte alltid så lätt att ta med sig ”vanlig” mat. Även om det har hänt någon gång att både nypotatis och sill fått följa med på en vandring, så är målet att ha en så lätt packning som möjligt. Frystorkad mat är något som är vanligt att man bär med sig. Eftersom det är lättlagat och det väger inte speciellt mycket heller. Ni som testat frystorkad mat vet att det inte är det inte det godaste som finns och efter en veckas vandring är man ganska trött på det.

 

Här om sistens så fick jag reda på att man kan köpa torkad mat. Jag har själv testat att torka mat hemma i ugnen med någorlunda bra resultat. Det tar bara sin lilla tid. Därför blev jag väldigt glad över att jag hittade torkad mat och bestämde mig för att testa lite. Det är företaget Friluftsmat.nu som tillverkar maten. Jag har testat lite och det är helt klart mycket godare än frystorkad mat och minst lika lätt att tillaga. I stort sätt är det bara att steka eller koka maten. Det roligaste tycker jag är att man kan testa att göra sina egna maträtter. Genom att köpa olika basvaror kan man sedan komponera olika rätter. Men det finns även färdiga recept. Med andra ord så finns det mängder av smarrig mat. Efterrätter, frukt, pannbröd och olika maträtter är bara några exempel på vad som finns. Och som grädde på moset så väger maten nästan ingenting.

 

Eftersom det krävs mer energi att framställa frystorkad mat än torkad, så är torkad mat bättre för miljön. Sedan så gillar jag också att man kan stänga påsarna som maten ligger i. Det gör att man lätt kan återanvända påsen. Blåbärspannkakor, grönsakssoppa och torkade äpplen har blivit storfavoriter hos mig. Om du också gillar att äta gott ute i det vilda så ta en titt på Friluftsmat.nu:s hemsida.

Skärmavbild 2015-07-03 kl. 15.58.52

0 Responses to "All mat ska va´ gourmetmat!"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login