Login
+Follow
Login

Paddla kajak i Stockholms skärgård

By allt om friluftsliv on 2015.07.09 In Äventyr

Skärmavbild 2015-07-08 kl. 22.37.57

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 16.04.34Att paddla kajak är ett riktigt sommarnöje! För en vecka sedan bar det ut på en liten kajaktur i närheten av Gräddö. 27 grader varm och nästan inga moln så långt ögat kan nå. Med andra ord en stråland fin sommardag. Paddeln skar genom vattnet och kajaken gled sakta men säkert fram mellan alla små öar. Tanken med denna lilla tur var att ta det lugnt och ladda batterierna. Efter som jag var den enda som någonsin hade suttit i en kjajak förut fick de bli en lagom tuff tur. Jag har paddlat kajak några gånger men är långt ifrån expert. Så länge det är fint väder och man vet hur man tyder ett sjökort brukar det gå bra. Vi började våran utflykt vid Gräddö brygga. Där finns det ett underbart litet hamncafé precis vid havet, kajakuthyrning och en gästhamn.

 

Magarna kurrade och vi bestämde oss för att nu var det dax för lunch. Vi hittade en fin plats på Lidö som fick bli dagens lunchplats. Vi öppnade packpåsen med mat, nu var det fest. Vi hade med oss ostkaka, lite olika soppor, fika och nybakat färskt fruktbröd. Mums, bättre blir det inte! Med magarna fulla hoppade vi i kajakerna och fortsatte att paddla. Vi paddlade längs Lidön. Här och var kom en segelbåt förbiseglande. Vi hade bestämt att vi skulle försöka hitta en tältplats i närheten av Österhamn. Men när vi paddlat dit såg vi att det var fullproppad med båtar. Vi förtsatte jakten på den perfekta tältplatsen. Efter att ha paddlat ett litet tag så sa någon, ”Kan vi inte sova på en egen ö? Typ som den där borta?”. Där var den. En helt egen liten ö. Den perfekta tältplatsen. Med en egen liten sandstrand, runda klippor och allt. Som en karibisk ö, fast i Sverige. Vi var riktigt badsugna så vi skyndade oss med att få upp tälten. Vattnet var kallt men friskt. Gasköket brusade i bakgrunden och lukten av mat spreds över ön. Nypotatis, fläskfilé och bearnaisesås var det som väntade. God mat, vackert väder och bra sällskap gjorde detta till ett oförglömligt minne.

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 15.40.48

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 15.42.24

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 15.36.53

Skärmavbild 2015-07-09 kl. 15.38.52

0 Responses to "Paddla kajak i Stockholms skärgård"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login