Login
+Follow
Login

Nu ökar antalet fjällrävar

By allt om friluftsliv on 2015.07.23 In Övrigt

Arcticfox-3Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Arcticfox-3.jpg#filelinks
 

1928 fridlystes fjällräven i Sverige. Pågrund av jakten av den vackra pälsen blev fjällräven nästan utrotad. För drygt 15 år sedan var antalet fjällrävar oroväckande lågt. Man har länge försökt att öka antalet fjällrävar i Skandinavien och i år är det ett ljust år för de små rävarna i Jämtlands län. I bara Helagsområdet hittades 29 valpkullar med ungefär fem valpar i varje. År 2001 fanns här endast två kullar. Man har även hittat 8 stycken valpkullar i Stekenjokk i norra Jämtland. Vill du läsa mer om stödutfodringen och inventeringen av fjällrävar kolla in länkarna nedan.

http://www.op.se/jamtland/berg/rekordar-for-fjallravarna

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jamtland/rekordar-for-fjallraven

0 Responses to "Nu ökar antalet fjällrävar"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login