Login
+Follow
Login

2 recept på te som du kan göra ute

By allt om friluftsliv on 2015.07.31 In Övrigt

Skärmavbild 2015-07-30 kl. 20.25.00

 

Ljung (Calluna vulgaris)

Ljung innehåller antiseptiska ämnen och brukade förr i tiden användas för att bota urinvägsinfektion. Men inte många vet att man även kan göra te på ljung. Tet har en lugnande och lite sövande effekt. Nu i augusti när blommorna har slagit ut är det perfekt att plocka ljungen. Man kan både göra te på färska eller torkade ljungblommor. En matsked ljung brukar räcka till en kopp te.

Skärmavbild 2015-07-31 kl. 10.47.54

 

Tall (Pinus sylvestris)

Det här är kanske det lättaste receptet på just te. Plocka några barr längst ut på en tall. Släng sedan ner barren i kaffepannan eller kåsan tillsammans med lite varmt vatten. Min mamma säger jämt att det smakar som om jag kokat ihop en julgran. Men jag tycker att det är väldigt gott. Speciellt med lite honung när det börjar mörkna. Om man vill ha lite mer ”julgran” i tet kan man alltid hacka barren i mindre bitar. Då smakar det lite starkare.

0 Responses to "2 recept på te som du kan göra ute"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login