Login
+Follow
Login

Mora Bushcraft Survival Black

By allt om friluftsliv on 2015.09.28 In Månadens recension Utrustning

Morakniven har en särskild plats i alla friluftsnördars hjärta där ute. Det är en kniv som funkar för det mesta. Men för personen som vill ha allt i ett, har Morakniven ett extra ess i rockärmen. Nämligen kniven Bushcraft Survival. Där har man hela kittet. Kniv, tändstål och även ett litet diamantbryne. 

Skärmavbild 2015-09-21 kl. 20.00.38

Precis som den vanliga morakniven är den lika vass, stryktålig och greppvänlig. Det är en kniv som har tillverkats av moderna material med design som testats av tiden. I vissa situationer krävs olika materialval. Kolstål är ofta den stålsort som används till moraknivar eftersom det är lätt att få en rakbladsvass kniv. Men som många vet så rostar det väldigt lätt. För att slippa rost har man lagt på en svart beläggning på bladet för att skydda det. Det är sådana små smarta lösningar som gör att morakniven är så älskad.

Skärmavbild 2015-09-21 kl. 20.01.40Med ett 3,2 mm tjockt knivblad klarar denna kniv i stor sett vad som helst, och på samma gång känns bladet inte för tjockt för att vara klumpigt. Bladet i kolstål är lika vasst som alla moraknivars. När man täljer känns det som att skära med en varm kniv i smör. Kolstål är lätt att slipa och den skandinaviska slipningen gör det väldigt lätt att bryna kniven. Efter en hård dag i skogen kan kniven lätt bli slö. Men tack vare diamantbrynet på slidan är det bara sätta sig ner på en stubbe, och vipps är kniven lika vass som innan. Först tyckte jag att brynet var lite för grovt men efter ett tag blir det mycket lenare och finare.

Skärmavbild 2015-08-27 kl. 19.32.40

Ibland händer det att man glömmer tändstickorna hemma. Vid sådana tillfällen är det riktigt skönt att veta att det finns en plan B. Nämligen tändstålet på knivslidan. Tack vare knivbladets skarpa rygg kan man med lätthet få till riktigt stora gnistor på 3000 C°. Ett litet plus är ju att tändstål funkar i alla väder. Även om det är blött. Det finns mängder med smarta lösningar som bygger upp den här kniven. Tex finns det ett hål i botten på slidan för att vatten ska kunna rina ut. Bältesclipsen är också en riktigt häftig detalj. På så sätt kan man välja hur man vill bära sin kniv. Oavsätt vilken du väljer, kan du bära den med glädje. Det är en kniv som är tillverkad i Sverige och det är ett riktigt hantverk!

Skärmavbild 2015-09-21 kl. 20.05.22

 

 

0 Responses to "Mora Bushcraft Survival Black"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login