Login
+Follow
Login

Månadens Review: Gordon 30!

By mattias on 2016.01.13 In Månadens recension

Ryggsäcken för lättviktaren
–Gordon 30

Lättviktare som jag letar alltid efter den rätta utrustningen för vandringen. En av de viktigare kriterierna är hur mycket utrustningen väger. Ju mindre utrustningen väger desto längre och snabbare orkar man gå. Vi lättviktare jagar alltid gram i våran packning. Vi sågar tanborstskaftet och vi klipper bort fickorna på jackorna. Men den viktigaste utrustningen på hela vandringen är trots allt ryggsäcken. Ryggsäcken måste vara stor, lätt och packa, skön att bära och framför allt lätt. I min värld så behöver inte en bra ryggsäck väga över 1200 gram (beräknat för 1 veckas vandring). Jag har varit vandrat långa och korta turer och med mig har jag alltid samma väska. Så därför så presenterar jag nu min egna lilla favorit:

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 16.43.50

Gordon 30

Denna ryggsäck har endast 1 fack, vilket gör så att man lätt packar den. Man att man enkelt kan se till så att man använder varje millimeter av utrymmet. Min går på 30 L, vilket jag vet att många tycker är för lite men vid rätt packning och noggrann sollning av onödig utrustning så räcker det bra. I värsta fall så finns även samma modell i 40 och 60 L. Andra positiva aspekter med just Gordon är att det finns ett löstagbart liggunderlag som under vandringen fungerar som ryggstöd i väskan. Denna kan även tas bort vid längre turer. Väskan är även vattentät, något som omedvetet har testats på många av våra eskapader. Den består bland annat av genomskinlig plast så att du lätt kan se var du har packat vad om du skulle behöva något. Du kan även snabbt öppna väskan med en enkel roll-stop lås funktion vilket även accelererar dina pauser.

Även om denna väska inte tål yxhugg eller att användas som skärbräda, så tycker jag ändå att kvalitén är på topp. Det skickas till och med med ett ”Iron on” lagnings kitt som är lätt att använda. Själva ryggsäcken är gjord av taslan TPU nylon vilket är en av marknadens tåligaste material per gram. Detta gör den lättare och behändigare. Den är även utrustad med ett 1.5 L nät med plats för flaskor och andra behållare fyllda med jokkvatten.

Lättvikt är min passion, som ni nog har märkt, och vad det gäller Gordon 30 så uppfyller den i stort sätt alla kriterierna. Den väger runt 600 g. Jag skulle även vilja säga att mer fack, som många andra dyrare ryggsäckar har, bara gör så att du får plats med mindre saker. Detta beror på att det blir svårare att packa korrekt om du har fler utrymmen och inte kan bestämma hur stora utrymmena ska vara. Att reälare ryggsäckar håller längre men det får de betala med extra hekton. Även priset är chockerande: större ryggsäckar kostar runt 4.5 $/L, medan deSkärmavbild 2016-01-13 kl. 16.46.25nna endast kostar 1.2$/L. Så jag frågar dig, varför använda stora klumpiga ryggsäckar när du kan använda en som är lätt och praktisk?

Lite enkel fakta om Gordon 30:

Volym: 30 L

Höjd: 60 cm

Diameter: 30 cm

Max vikt (inräknat liggunderlag): 700 g

Minsta vikt (inräknat liggunderlag): 525 g

Sittunderlag: 110 g

Ses på fjället! //Mattias

0 Responses to "Månadens Review: Gordon 30!"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login