Login
+Follow
Login

Sökandes inspiration från förra våren: Syrlig skogssallad

By mattias on 2016.03.02 In Övrigt

Jag blir alltid förvånad över hur mycket skogen har att erbjuda sina besökare. Jag gillar att läsa på i örtlära och att sedan testa dessa nyfunna kunskaper. Jag var i våras ute i skånska ”vildmarken” och där skapade jag en fantastisk sallad på naturens grödor. Det enda som saknades var lite salladsdressing. I salladen ingick följande: boklöv, harsyra, blåbärsris, vinbärsblad, kirskål och maskrosblad.

Boklöven är bra som utfyllnad i salladen, även om de inte mättar så bra så är de ändå bättre på detta än de andra ingredienserna. Om jag skulle ha plockat löven precis efter att de hade slagit ut så hade de även varit lite syrliga, men efter några veckor så börjar de att tappa smaken lite och med tiden blir de helt smaklösa.DSC_4566

Harsyran samt blåbärsriset är till för att skapa den syrliga smak jag är ute efter. Harsyran har en något starkare smak än blåbärsriset men blåbärsriset utgör ett trevligt tuggmotstånd. För mer info om harsyra, klicka på länken här. För info om blåbär klickar du här här. Kirskål och maskrosblad är ju båda klassiker i sallader, kirskålens speciella smak som man inte riktigt kan sätta ord på och maskrosens ruccolaliknande beska smak. Vad ska man säga, det ger en bra grund för salladen att stå på.

Unknown-3Unknown-4Mer info.: maskros  kirskål

Vinbär, det är en ganska ovanlig växt i det vilda. Men jag hittade en jättebuske på c.a. 3×3 m intill en gammal
husruin. Bladen har samma starka smak som bären och passar i många sallader. De tar dock lätt över salladen så man får hålla sig till några få blad. Info här.

 

0 Responses to "Sökandes inspiration från förra våren: Syrlig skogssallad"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login