Login
+Follow
Login

Regnjackor på grammet! Didrikssons Tigris – Månadens review

By mattias on 2016.03.26 In Månadens recension Utrustning

Hej alla lättviktare och andra skogsälskare!Skärmavbild 2016-03-25 kl. 20.29.02

Jag tycker att det är dags för mig att göra ett inlägg då vi alla kan se tillbaka på de mindre minnesvärda dagarna på vandringen.
De dagar då det regnar så mycket så att du får russinskinn och blir kall ända in i märgen, de dagar då du endast vill ligga i din sovsäck inne i ett torrt tält. Fast det ända som du kan tänka på är hur förfärligt det kommer att vara med alla våta kläder och all fuktig utrustning.

För att undvika att bli helt förstörd så packar många med sig stora tunga regnjackor och tjocka byxor. Men som vi alla vet så är det ju endast när du är förberedd för det värsta som det är som finast väder. Då ångrar du att du tog med dig ett kilo kläder som du nu inte använder.
Jag vet att det inte alltid är på detta viset, Alex till exempel går hela tiden runt med kläder som är allt i ett. Denna utstyrsel är också fullt funktionell, även om den väger lite extra ;).

Min egna lösning är Didrikssons Tigris. Detta regnställ ligger i bakfacket varje vandring, varesig prognosen är sol eller regn. Anledningen till detta är att stället väger så lite att det nästan inte märks. Samt att det, tack vare att det bara är ett tunt skal, kan vikas så att det kräver ofantligt små volymer i väskan.

Men ingenting är gratis. När vi till exempel var ute och vandrade i Abisko för något år sedan så hade vi oturen att stöta på ett riktigt oväder. Det regnade konstant en halv dag. Även om regnjackan höll borta de stora vattendropparna så klarade den inte av att hålla borta fukten och när vi bestämde oss för att slå upp tälten så var alla mina olika lager med kläder fuktiga och kalla. Ända in i understället. Dessutom så tappade jackan formen och blev fladdrig.
Hur som helst, jackan hyfsat billig, lätt värt pengarna, och den fungerar hur bra som helst i vardagen.IMG_0008Jag rekommenderar skaljackor i största allmänhet, det finns inte någon egentlig anledning till varför jag just använder Didrikssons. Alla skaljackor väger lite och tar lite plats. Det är alltid smidigt när man lätt kan ta på och av sig kläder beroende på hur varm eller kall man är. Skaljackor, underställ och tunna fleesar bildar grunden för den kända skalprincipen. Enligt mig så är det att hitta den perfekta kombinationen som utger en bra vandrare!

Ses i skogen!

//Mattias

PS. Kommentera gärna vilken kategori som vi ska gå över i nästa ”månadens review”!

0 Responses to "Regnjackor på grammet! Didrikssons Tigris – Månadens review"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login