Login
+Follow
Login

AquAbsorb – Produkten som ska revolutionera överlevnadsmarknaden

By mattias on 2016.04.01 In Utrustning

Hej igen, jag brukar inte göra extra reviewer men detta är sjukt!

Så igår så läste jag en artikel om ny teknik och jag fann denna nya produkt: AquAbsorb! Jag tror seriöst att denna smarta mackapär kommer att finnas i alla vandrares väskor om något år.

rain-drops-926583_960_720

bild från pixalbay.com

”Så vad är det denna produkt gör?” frågar du. Jo, den använder sig av soldrivna ”turbiner” för att kunna absorbera fukten i luften, lite som en lufttork. Enda skillnaden är att denna fina produkt inte bara ger dig rent vatten från ingenstans utan även att den har batterier som laddar när du inte använder turbinerna. Detta gör så att du kan glömma döda mobiler och ficklampor. ”Men detta finns ju redan” säger du kanske. ”Solceller på ryggsäcken är inget nytt”. Fast då vanliga solceller endast kan fånga upp en bråkdel av all den solenergin som varje sekund träffar jorden så kan dessa nya solceller nästan 4 dubbla den fd. energiupptagningen. För att förstå teknologin bakom detta så behöver vi gå ner på nanonivå, något som jag inte tror är perfekt anpassat för en vandringsblogg.

AquaAbsorb väger 123 gram och är vattentålig (15 m) vilket är förväntat av en vandringsprodukt som ska samla vatten. Det enda problemet som jag själv ser är det att den är en så ny produkt så den är lite i ”alfafasen” . Vilket betyder att den säker har en handfull fel som endast kan upptäckas genom användning av massorna. Så jag skulle vilja säga att ni ej bör förlita er på denna under de första åren. Det vore lite surt om ni spenderar 1200 kr på något som lämnar dig att dö mitt under vandringen. Opålitligheten är kanske den enda anledningen till att man kanske ska ligga lågt den första tiden.

För mer information: klicka HÄR

Ses på fjället!

//Mattias

0 Responses to "AquAbsorb – Produkten som ska revolutionera överlevnadsmarknaden"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login