Login
+Follow
Login

Påskvandring 2016 – Vandring på Hallandsåsen (Dag 2)

By mattias on 2016.04.13 In Äventyr

Vi vaknade upp under en molnig himmel. Glöden pyrde fortfarande lite under askan från förra kvällens bål. Det var lätt att få igång den igen. Vi lagade gröt och te och satt sedan och käkade i den inte allt för kalla morgonen. Vindskyddet som vi sov i var inte särskilt mysigt i dagsljus men det hade gett oss skydd för natten. Man kunde svagt höra motorvägen bortom kalhygget.IMG_0228

Vi läste på en skylt att vatten fanns att ta vid en mack vid motorvägen, 1.5 km tillbaka vart vi kom ifrån. Så vi bestämde oss för att gå vidare, i hopp om att vi skulle gå förbi något hus med några snälla människor. Detta ledde till att vi inte hade något vatten den första halvan av dagen.

Leden går igenom mer planterad skog, kalhyggen och mera myrmark.

IMG_0212

 

Vi stannade för att äta lunch på en liten kulle full med lingonris, här drack vi även upp vårt sista vatten. Vi kollade på kartan och insåg att det låg ett hus mitt på Hallandsåsen, någon kilometer bort från där vi nu var. Vi höll tummarna.

Ägarna hade, på grund av husets placering bredvid skåneleden, satt ut en vattenkran till alla törstiga vandrare. Så med vattenfyllda flaskor kunde vi nu traska vidare. (Tack Bjärebygget för denna omtanke)

IMG_0236

 

Terrängen efter det enskilda huset var mest tät blandskog och mer myrar. Även om terrängen hela tiden upprepade sig så kunde man ändå inte få nog av den! Varje gång man kom in i en ny myr eller över ytterligare en kulle så blev man imponerad av naturens under. Det kunde vara mångfalden i flora och fauna eller helt enkelt faktumet att vi vandrar över Jämtlandslik terräng i Skåne.

IMG_0227

Efter en kartkoll så var vi framme vid vindskyddet. Här väntade en himmelsk middag. TACOS! Kanske inte det bästa att ta med sig på en vandring om man tittar ur lättviktarens perspektiv, men man måste ju unna sig lite. 😉

För att läsa mer om dagsturen gå in på Skåneleden

1 Responses to "Påskvandring 2016 – Vandring på Hallandsåsen (Dag 2)"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login