Login
+Follow
Login

Högakustenleden del 2 – Berg och åsar, hav och sjöar

By mattias on 2017.02.24 In Äventyr

Man kan tröttna på att vandra på landsväg. Jag behöver nog inte övertyga er om det. Så skillnaden mellan att vandra upp och ner för berg inne i djupa skogar och att vandra ute på grus var stor. Efter Gavik har vi nu traskat fram längs de sämre bitarna av Högakustenleden i snart en timme och det börjar mörkna. Vi försöker hålla stämningen uppe med sånger och skämt men det slutar ofta i långa tystnader.

Klockan är åtta när vi kommer fram till Lappudden. Här ska det finnas vatten, ved, kiosk och vandrarhem för trötta äventyrare. Men allt detta är förstås stängt, så vi kurar ihop oss i ett väldigt öppet vindskydd. Vi lagar köttfärssoppa med mangold och kryper sedan ner i sovsäckarna. Jag stirrar ut i mörkret en sista gång innan jag stänger ögonen. I fjärran skäller en hund.

Vi vaknar till en fantastisk soluppgång! De varma strålarna förgyller allt de träffar. Glädjen återvänder till våra mörbultade hjärtan och vi ger oss av mot nya upplevelser. Vi spekulerar om vad Högakustenleden kan erbjuda denna dag.
”Köttbullar med brunsås och lingonsylt hade inte varit dumt!” säger Kasper. Och som ett mirakel visar det sig ligga en ica runt knuten där vi köper winerbröd. Livet kunde varit sämre!

Vi lämnar havet och rör oss in mot landet. Vi går förbi många vackra vindstilla vattendrag som lika gärna kan vara vikar som sjöar.

Framemot kvällen närmar vi oss Skoved, som tydligen skulle erbjuda campingplats. Men förvånansvärt nog så var den också stängd. 😮  Så vi får vandra vidare i hopp om att hitta någon plats där vi kan slå upp tältet. Men i mörkret är det ingen lätt uppgift.

 

Efter många timmars snubblande och sura miner hittar vi till slut ett vindskydd. När eldens lågor står höga så kan vi för första gången utbyta ett leende.

0 Responses to "Högakustenleden del 2 – Berg och åsar, hav och sjöar"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om oss

Hej! Vi som skriver på denna lilla blogg heter Mattias och Alexander. En lättviktsvandrare som även är en höjdare på klättring, och en som gillar allting från vandring och bushcraft till fiske och paddling. På denna blogg har vi tänkt samla olika äventyr och mycket annat. Vi är ofta ute i det fria och vill man på äventyr så är naturen helt klart rätt plats. Hoppas du finner vår blogg intressant!

Translate
In English
Auf Deutsch
Följ på Facebook Följ mig på Instagram
Ämnen
+Follow

Login